Pârât de soție la Poliție: Un bărbat din Iaşi a găsit un pistol folosit de trupele speciale şi l-a luat acasă

Poveste ca-n filme, deznodământ românesc pentru un bărbat care a descoperit din întâmplare un pistol Beretta şi două încărcătoare.

Urmărește-ne peGoogle news
Pârât de soție la Poliție: Un bărbat din Iaşi a găsit un pistol folosit de trupele speciale şi l-a luat acasă

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost chemat să ajute la demolarea unei clădiri din Iaşi. La un moment dat, bărbatul a găsit în podul casei o pungă de plastic în care se afla un pistol Beretta de 9 mm şi muniţia aferentă, aproximativ 13 gloanţe.

Ieşeanul s-a gândit că e mai bine să nu spună nimănui despre descoperirea sa, nici măcar colegilor sau soţiei. A dus pistolul şi cele două încărcătoare acasă şi le-a ascuns în podul casei.

Potrivit ObservatorNews, care citează bzi.ro, soţia bărbatului a găsit punga la scurt timp şi i-a întrebat pe colegii soţului ei dacă ştiu ceva despre acest lucru. Cum nimeni nu ştia nimic, femeia a alertat Poliţia. Aceasta se temea că soţul său va fi tentat să foloseasca arma, mai ales că devine recalcitrant atunci când consumă băuturi alcoolice.

Adus la audieri de poliţişti, bărbatul a refăcut pas cu pas întreaga poveste, dar a precizat că avea de gând să predea arma şi gloanţele într-un final.

Judecătorii l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată.

Pistoalele de tip Beretta fac parte din dotarea trupelor americane şi au intrat recent şi în dotarea poliţiştilor români.