Organizatorii protestelor anti-restricții din București au fost amendați de Jandarmerie

Organizatori protestelor anti-restricții de sâmbătă seara din București au fost amendați, în contextul în care numărul participanților la manifestații a fost mai mare decât limita prevăzută de lege ca urmare a ratei mari de infectare din Capitală. Pe de altă parte, Jandarmeria București a mulțumit protestatarilor că au manifestat pașnic.

Urmărește-ne peGoogle news
Organizatorii protestelor anti-restricții din București au fost amendați de Jandarmerie
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, a declarat duminică la Digi24 că organizatorii protestelor de sâmbătă seara la care au participat peste 10.000 de oameni au fost sancționați contravențional, fără să spună și care este suma cu care aceștia au fost amendați sau care sunt propriu-zis organizatorii sancționați.
Confirm că au fost sancționați contravențional. Nu am cunoștință despre cifră”, a declarat purtătorul de cuvânt care a subliniat că amenda acordată pentru organizatori este între 2.000 și 10.000 de lei, iar pentru protestatari între 500 și 2500 de lei.
Acesta nu a putut da valoarea totală a amenzilor, argumentând că încă se analizează imaginile.
Totodată, Iacob a ținut să mulțumească protestatarilor pentru că nu au creat incidențe și au protestat pașnic.
Protestele de sâmbătă seară față de restricții și antivaccinare au fost organizate de George Simion și AUR, dar și de grupări precum Legitima Aparare, Calea Neamului sau Starea de Libertate.
Limita numărului de persoane care puteau protesta era de 100.