Organizația Mondială a Sănătății le cere femeilor între 18 și 50 de ani să renunțe la consumul de alcool

Femeile cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani ar trebui să fie oprite de la consumul de alcool, deoarece acesta le poate afecta şansele de a avea copii, au susţinut şefii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Iun 17, 2021 - 19:17
Iun 17, 2021 - 19:18
Urmărește-ne peGoogle news
Organizația Mondială a Sănătății le cere femeilor între 18 și 50 de ani să renunțe la consumul de alcool

„Ar trebui acordată o atenţie adecvată prevenirii iniţierii consumului de alcool în rândul copiilor şi adolescenţilor, prevenirea consumului de alcool în rândul femeilor însărcinate şi al femeilor aflate la vârsta fertilă”, se arată într-un draft al OMS care vizează planul global de acţiune în privinţa alcoolului pe perioada 2022-2030, potrvit Mirror.

Aceasta înseamnă că femeille cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani li se va cere efectiv să se abţină de la consumul de alcool şi potrivit sursei citate, se pare că este o îndrumare generală care nu ţine cont de femeile care nu pot avea sau nu vor copii.  

Christopher Snowdon, de la Institutul pentru Afaceri Economice, consideră că recomandarea este „neştiinţifică, patronantă şi absurdă” – şi nu este singurul care crede că este aşa.  

Snowdon a spus că planurile sunt „idiotismul clasic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, relatează The Telegraph.

Matt Lambbert, din cadrul grupului Portman Group, care reprezintă berăriile şi distileriile din Marea britanie, susţine că aceste „planuri” sunt „sexiste şi paternaliste”.    

„Bună @OMS ai putea face un studiu, te rog, cu privire la efectul alcoolului asupra producţiei de spermă, mărimea, cantitatea şi efectele consumului de alcool asupra fertilităţii bărbaţilor, te rog? Se pare că afectează grav fertilitatea bărbaţilor. Vor fi „împiedicaţi” să bea şi bărbaţii? Sau sunt doar femeile? ” a scris pe Twitter, Karren Mulreid, o bloggerită care se recomandă a fi şi feministă în descrierea profilui său.