Opoziția din Ungaria: Viktor Orban trimite arme în Ucraina

Viktor Orbán trimite arme în Ucraina, şi acum există transporturi de arme prin Ungaria, vehicule maghiare participă la acest proces, a declarat Péter Márki-Zay, candidatul opoziţiei la funcţia de prim-ministru al Ungariei, conform MTI, citat de Ziare.com

Mar 17, 2022 - 09:08
Mar 17, 2022 - 09:10
Urmărește-ne peGoogle news
Opoziția din Ungaria: Viktor Orban trimite arme în Ucraina
Foto: Facebook

Péter Márki-Zay a vorbit despre acest subiect la postul public de ştiri M1, respectiv în cadrul emisiunii “Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului Radio Kossuth. El a subliniat că, deşi “nişte instigatori” susţin că opoziţia este cea care ar trimite militari sau arme în Ucraina, în opinia sa realitatea este complet alta.

“Viktor Orbán este cel care trimite arme în Ucraina, şi acum există transporturi de arme prin Ungaria, vehicule maghiare participă la acest proces”, a spus Márki-Zay.

În plus, Viktor Orbán i-a promis premierului britanic Boris Johnson că va oferi ajutor militar Ucrainei”, a susţinut candidatul opoziţiei.

Potrivit lui Péter Márki-Zay, în privinţa păcii nu ne putem baza pe Viktor Orbán, care “de 12 ani vorbeşte numai despre război”, şi care nu a putut face faţă epidemiei de coronavirus, lucru care a costat vieţile a 44 000 de maghiari.

În emisiunea de la Radio Kossuth, Márki-Zay a subliniat: “Noi suntem protejaţi doar de NATO şi UE”, nu doar faţă de ameninţarea războiului, ci şi din punct de vedere economic, aşa că trebuie să fim membri loiali.

"În data de 3 aprilie (ziua alegerilor parlamentare din Ungaria) este nevoie de o schimbare de regim, este nevoie de oameni cinstiţi şi responsabili, Ungaria trebuie să adere la Parchetul European, iar atunci, Ungaria va primi de la UE “banii care acum ne-au fost refuzaţi”, a spus politicianul de opoziţie.

Anterior, Péter Márki-Zay a declarat că Ungaria trebuie să implementeze deciziile comune ale NATO.

“Aşadar, dacă NATO decide să sprijine Ucraina cu arme, bineînţeles că şi noi vom fi de acord”, a subliniat el.

Sursa: Ziare.com