Olanda - Cehia 0-2

Cehia a învins-o pe Olanda, scor 2-0, în „optimile” EURO 2020. Tomas Holes (28 de ani, mijlocaș central), colegul lui Nicușor Stanciu de la Slavia Praga, a fost omul meciului: gol și assist.

Iun 27, 2021 - 20:55
Urmărește-ne peGoogle news
Olanda - Cehia 0-2

Olanda, câștigătoare en fanfare a grupei C, a ieșit din Amsterdam și a uitat fotbalul. Cehia, calificată în „optimi” de pe locul 3, produce prima prima mare surpriză de la Euro. 

Holes a amenințat în premieră poartă lui Stekelenburg (2), pentru ca Soucek, din plonjon, să semneze întâia șansă importantă de gol a partidei (22). 

Barak, încurcat de Ligt la 8 metri, și Patrik Schick au animat în continuare partida, însă fără urmări pe tabelă. 

Partea a doua a debutat cu ocazia imensă a lui Malen (51). Călcâi Depay, pătrundere tăioasă a „vârfului” de la PSV, care s-a blocat ulterior în fața lui Vaclick, providențial. 

La faza imediat următoare, De Ligt comite un henț intenționat, oprește astfel acțiunea lui Shick și ia „roșu”, după analiza VAR. 

Apoi, numai intervenția lui Dumfries a făcut ca Olanda să nu fie condusă din minutul 64, la execuția cu „latul” a lui Kaderabek. 

Batavii nu și-au revenit din șocul inferiorității numerice, iar naționala lui Silhavy avea să dea lovitura. Cehia a speculat o fază fixă, Antonin Barak i-a pus mingea pe frunte lui Kalas, acesta s-a desprins de apărătorii adverși, i-a așezat la „lung” balonul lui Tomas Holes, iar colegul lui Stanciu de la Slavia a reușit, de pe loc, primul gol la națională (68). 

Același Holes a făcut și golul doi. Acțiune de autor, pasă pentru Schick, reluare din prima. Olanda este eliminată de la Euro, Cehia are șanse mari inclusiv la semifinale, întâlnind în „sferturi”, la Baku, Danemarca.

Gazeta Sporturilor