O lucrare semnată de Sabin Bălașa a fost vândută pentru 60000 de euro

Lucrarea de mari dimensiuni „Călătorie galactică”, ulei pe pânză de Sabin Bălaşa, a fost adjudecată la 60.000 de euro, marţi seară, în Licitaţia de Artă Posmodernă şi Contemporană.

Feb 23, 2022 - 11:34
Urmărește-ne peGoogle news
O lucrare semnată de Sabin Bălașa a fost vândută pentru 60000 de euro
sursa foto: Adevărul
Opera de mari dimensiuni, semnată şi dăruită de Sabin Bălaşa, în 2010, unui copil talentat, dar orfan, cu dorinţa de a ajuta micul artist să îşi îndeplinească visul după împlinirea majoratului, a fost scoasă la licitaţie prin Casa Artmark. Lucrarea a fost estimată între 30.000 şi 50.000 de euro.
 
„Călătorie galactică” ia forma unui fir narativ de basm, explorând miturile, legendele, folclorul autohton din creaţiile pictorului, precum un ritual iniţiatic care ne invită să ne accesăm “ochiul interior” şi să ne conectăm la Cosmos. Personajele, umane sau animaliere, vin dintr-un trecut îndepărtat, ancestral, şi trăiesc în fiecare din noi prin arhetipurile feminine şi masculine pe care le manifestăm. Tinereţea este liantul armoniei şi al continuităţii creaţiei. Personajele sunt viguroase, pline de viaţă, senzuale şi energice, surprinse într-un zbor cosmic (ritual iniţiatic). Personajele sale feminine pot fi considerate Mame, Zeiţe, Muze, susţinând „armonia luminii”. 
 
În aceeaşi licitaţie, „The Raven” (din seria "Nevermore") de Adrian Ghenie a fost vândut cu 5.000 de euro. A doua lucrare a lui Ghenie „Untitled (Aripă)” are un preţ post-licitaţie de 48.000 de euro. 
 
Cu un preţ semnificativ a fost vândut tabloul „Natură statică cu fructe şi cărţi de joc”, de Corneliu Baba, pentru 32.500 de euro.
 
Alte adjudecări: „Oz” de Andrei Cădere, ulei pe pânză lipită pe carton, a fost adjudecat la 15.000 de euro. „Flori albastre”, de Constantin Piliuţă, a avut un preţ final de 13.000 de euro. „The Unknow Man” de Remus Grecu a fost vândut la 13.000 de euro, iar „casa cu lavandă” de Alexandru Ciucurencu - 12.000 de euro. „Elan”, bronz de Marcel Guguianu, a fost adjudecat la 4.500 de euro. „Autoportret în deşert” de Ecaterina Vrana a fost vândut contra sumei de 2.750 de euro. 
Sursa: Adevărul.ro