O femeie din Irak a încercat să intre în România cu un paşaport fals de Costa Rica

Femeia a declarat că a plătit 15.000 de dolari pentru document.

Urmărește-ne peGoogle news
O femeie din Irak a încercat să intre în România cu un paşaport fals de Costa Rica
Pixabay

O femeie din Irak, în vârstă de 30 de ani, a încercat să intre ilegal în România, prezentând poliţiştilor de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu un paşaport fals, purtând însemnele statului Costa Rica. Femeia, cetăţean irakian, a declarat că a plătit pentru documentul falsificat 15 000 de dolari americani. Ea nu a fost lăsată să intre în ţară, fiind preluată de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale.

Femeia a ajuns în vama Giurgiu în dimineaţa zilei de luni, 10 ianuarie, în jurul orelor 03.00 şi s-a legitimat cu un paşaport având însemnele autorităţilor din Costa Rica.

Din studiul documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că acesta nu întruneşte condiţiile de fond şi formă ale unui document autentic, fiind fals total.

Astfel, au fost dispuse verificări suplimentare, iar asupra femeii a mai fost descoperit un paşaport simplu irakian, având aceleaşi date de identitate, document autentic care îi aparţine. Aceasta a declarat autorităţilor că a procurat documentul de călătorie fals, prin intermediul soţului său, contra sumei de 15.000 USD”, au transmis reprezentanții Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au interzis accesul femeii pe teritoriul României şi în baza protocolului româno-bulga, privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, ea a fost preluată de către autorităţile bulgare, care vor continua cercetările şi vor lua măsurile legale ce se impun în astfel de situaţii.