O doctoriță româncă din Franța a fost găsită moartă în cabinet, chiar de pacienții veniți la consultație

Un micuț orășel din Franța e în doliu, după ce unul dintre cei doi doctori ai localității, o româncă, a murit subit joi. Monica Mardare avea 46 de ani și, scrie cotidianul La Nouvelle Republique, locuitorii din Chaillac sunt tulburați de tragedie.

Iul 11, 2021 - 18:09
Urmărește-ne peGoogle news
O doctoriță româncă din Franța a fost găsită moartă în cabinet, chiar de pacienții veniți la consultație

Monica a fost găsită fără viață în cabinetul ei, joi, când era pe punctul de a primi primii pacienți în acea zi.

Românca, scrie sursa citată, a fost recrutată acum zece ani de fostul primar al orășelului din centrul Franței, Gérard Mayaud: „Am căutat cu farmacistul, doamna Acker, pentru a găsi un medic, la acea vreme. Monica Mardare sosise în Franța cu soțul și fiul ei. Lucrase deja în mediul rural din România și aici a spus că a găsit paradisul”.

Integrată imediat și dedicată muncii ei și oamenilor din Chaillac, românca a fost omagiată și în fața intrării în cabinet pacienții ei au adus flori, au aprins lumânări și au lăsat mesaje.

Te iubim foarte mult, mulțumesc, vei rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, e unul dintre ele.

Românca obținuse de un an cetățenie franceză și pentru ea, spune actualul primar, Mathieu Moreaux, Chaillac era un paradis.

Sunt unele zile mai triste decât altele. Astăzi e una dintre ele. Vreau să transmit cele mai sincere condoleanțe familiei și celor dragi dr. Monica Mardare, care ne-a părăsit brutal astăzi. Monica a fost o femeie cu suflet mare, care s-a atașat repede de noi toți.

Era plină de dragoste pentru oamenii pe care i-a întâlnit. Ne-a iubit țara, atât de mult încât a devenit franceză anul trecut. A iubit-o atât de mult încât a decis să se stabilească aici, să muncească pentru asta și să-și construiască o casă.

Viața este mult prea nedreaptă când ia de lângă noi astfel de oameni. În această seară am vrut să o salut și să o omagiez pe Monica, această persoană frumoasă, plecată mult prea devreme dintre noi”, a scris primarul din Chaillac pe Facebook.

Monica nu își luase concediu de doi ani, de la declanșarea pandemiei de coronavirus, dar planificase să vină în țară, la Iași, de unde era, la finalul acestui an, pentru a încerca să recruteze un coleg român care să lucreze alături de ea în Franța.

Mergea peste tot să facă vizite, era disponibilă tot timpul. Și mereu când termina spunea cu plăcere”, povestește un pacient despre ea.

Cauzele morții sale nu sunt încă stabilite, au anunțat autoritățile.