O autospecială a Jandarmeriei a căzut într-un șanț din București

O autospecială a Jandarmeriei a căzut, luni, într-un şanţ pe Şoseaua Fundeni. Patru persoane se aflau în autovehicul, însă niciuna dintre acestea nu a fost rănită.

Urmărește-ne peGoogle news
O autospecială a Jandarmeriei a căzut într-un șanț din București
Sursa foto: Gândul.ro

Un echipaj al Jandarmeriei s-a răsturnat cu maşina într-un şanţ de pe Şoseaua Fundeni din Bucureşti. Şanţul săpat de muncitori se află chiar în faţa Spitalului Fundeni din Capitală.

Conform primelor date, în urma accidentului nu s-au înregistrat victime, însă maşina este serios avariată.

"Șoseaua Fundeni, vizavi de spital, accident rutier soldat doar cu pagube materiale, autospecială a Jandarmeriei, căzută într-un șanț în zona lucrărilor de pe banda 1. A fost testat cu aparatul etilotest conducătorul auto, rezultat negativ", a transmis Poliţia.

"Referitor la accidentul in care a fost implicată o mașină a Jandarneriei, facem precizarea că aceasta se deplasa pentru executarea unei misiuni în cooperare cu IPJ Ilfov în localitatea Dobroești. Pe strada Fundeni, în dreptul unor lucrări la carosabil, șoferul a pierdut controlul volanului, iar autospeciala a părăsit drumul, derapând cu partea dreaptă în șanțul cu o lățime de aproximativ 1 metru și adânc de peste 1,5 metri.

Imediat, după producerea acestui accident, șoferul autospecialei a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost zero. Niciunul dintre cei patru jandarmi, aflați în autoturism nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Cercetările în acest caz sunt efectuate de către lucrătorii de Poliție", a transmis şi Jandarmeria.

Jandarmii, care se aflau într-o misiune în colaborare cu poliţia, n-ar fi văzut groapa şi s-ar fi scuzat spunând că era prost semnalizată. Şoferul ar fi încercat să frâneze, dar susţine că a derapat pe o placă de metal şi astfel a ajuns în şanţ.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de lucrări neautorizate în zona drumului public.

Cei care execută lucrări pe domeniul public au următoarele obligații:

  • să semnalizeze cu cel puțin 10 metri înainte, prin indicatoare rutiere temporare: drum în lucru, limitare de viteză
  • să amplaseze balize de-a lungul lucrării