„Nu urinați spre Rusia“ - Semnul ciudat de la granița dintre Norvegia și Rusia

Un semn cu îndemnul ”Nu urinați spre Rusia” a fost amplasat la granița dintre Norvegia și Rusia, într-o zonă foarte frecventată de turiști.

Urmărește-ne peGoogle news
„Nu urinați spre Rusia“ - Semnul ciudat de la granița dintre Norvegia și Rusia

Semnul a apărut pe drumul ce duce spre satul Grense Jakobselv și este un avertisment la adresa persoanelor care ar dori să urineze în pârâul care desparte cele două țări. Amenda pentru un astfel de gest este de 3.000 de coroane, respectiv aproape 300 de euro.

Comisarul de frontieră al Norvegiei, Jens Høilund, a declarat pentru The Barents Observer că nu este la curent cu „evenimente specifice din vremurile recente” care să fi determinat necesitatea unui asemenea avertisment.

Polițiștii de frontieră și Comisariatul de Frontieră vor încerca să prevină incidentele care ar putea duce la încălcarea acordului cu Rusia, inclusiv comportamentele jignitoare”, a spus Høilund.

Satul Grense Jakobselv este o destinație populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Drumul îngust de pe partea norvegiană a frontierei trece în unele locuri direct pe malul râului.

De-a lungul drumului, există o sumedenie de mesaje care le indică vizitatorilor cum să se comporte. Semnul „Nu urinați în direcția Rusiei” este ultimul apărut în zona frontierei.

În urmă cu câțiva ani, patru persoane au fost reținute la graniță de către polițiștii de frontieră, după ce au aruncat pietre spre Rusia, din aproximat același loc.

Iarna trecută, o femeie a fost amendată cu 8000 de coroane (772 de euro) după ce a trecut cu mâna stângă frontiera spre Rusia, în timp ce se cățăra pe stâncile de la Treriksrøysa din Valea Pasvik, punctul de graniță dintre Norvegia, Finlanda și Rusia.