Novak Djokovic a obținut suspendarea expulzării din Australia - Decizia finală va fi luată luni

Liderul ATP, Novak Djokovic, nu va fi expulzat din Australia, după ce a contestat această decizie în justiție. O hotărâre finală în ceea ce-l privește pe jucătorul sârb de tenis se va lua, luni, 10 ianuarie, la Melbourne, informează L'Equipe, citat de Libertatea.ro.

Ian 6, 2022 - 17:01
Urmărește-ne peGoogle news
Novak Djokovic a obținut suspendarea expulzării din Australia - Decizia finală va fi luată luni
Captură ABC News

Un judecător din Melbourne a analizat plângerea înaintată de Djokovic și i-a permis sportivului să obţină o suspendare a deciziei de expulzare din Australia.

Cazul a fost amânat pentru luni dimineaţă, la ora locală 10:00, când va fi luată o decizie finală în privinţa întoarcerii sau nu în Serbia a jucătorului de tenis în vârstă de 34 de ani.

Avocaţii liderului mondial au termen până sâmbătă la ora 14:00 pentru a prezenta noi elemente la dosar, inclusiv eventuale probe care să ateste validitatea scutirii medicale a numărului unu mondial, care îşi va petrece weekendul la Park Hotel, un hotel de carantină din Melbourne.

Novak Djokovici nu a fost primit în Australia, după ce i-a fost respinsă viza, cu toate că sportivul primise marți o derogare medicală pentru a participa la Australian Open.

Jucătorul, care a câştigat de nouă ori turneul Australian Open şi care a luat marţi avionul în direcţia Melbourne după ce a anunţat obţinerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut, potrivit presei de la Antipozi.

Federaţia australiană de tenis (TA), organizatoarea turneului Australian Open, a confirmat marţi că Djokovic a primit o „derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie).

Această derogare medicală, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Călătoria lui Djokovic în Australia a provocat un incident diplomatic, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, acuzând Australia de „rău tratament” faţă de campion.

Lui Novak i s-a dat o scutire să meargă acolo, totul era clar, şi că nu mai e valabil acum, e o glumă. Tot ce ştiu este că stă în condiţii mizerabile, într-un hotel cu refugiaţi și migranţi. Nu aşa ar trebui să tratezi un campion de calibrul său, câştigător de nouă ori la Australian Open”, a declarat Viktor Troicki, căpitanul de Cupa Davis a Serbiei, conform lefigaro.fr, citat de Libertatea.ro.

Australian Open, unde Novak Djokovic este deţinătorul titlului, debutează pe 17 ianuarie.

Sursa: Libertatea.ro