Novak Djokovic, reținut pe aeroport de autorități, la sosirea în Australia: I se refuză intrarea în țară, pentru că nu este vaccinat

Autoritățile australiene sunt pe punctul să-i refuze intrarea în ţară superstarului Novak Djokovic. Acesta a fost invitat la Australian Open, deși nu este vaccinat.

Ian 5, 2022 - 20:48
Ian 6, 2022 - 09:58
Urmărește-ne peGoogle news
Novak Djokovic, reținut pe aeroport de autorități, la sosirea în Australia: I se refuză intrarea în țară, pentru că nu este vaccinat
Foto: Novak Djokovic, Twitter

UPDATE:

Djokovic a fost ținut circa 9 ore pe aeroport, unde i s-au analizat documentele. La finalul procesului, autoritățile locale au decis să-i anuleze viza pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19 și nu se încadrează la excepțiile prevăzute de legislația australiană.

Conform cotidianului Express, citat de DigiSport, Djokovic va mai petrece 24 de ore în Australia. Liderul clasamentului ATP a contestat decizia de anulare a vizei la tribunal și speră ca acest apel să fie favorabil.

Știre inițială

După zborul de 14 ore, tenismenul a ajuns la Melbourne, dar este blocat de câteva ore în aeroport, iar situaţia este confuză.

Guvernul statului Victoria i-a respins cererea de viză cu câteva ore înainte ca Novak Djokovic să ajungă în Australia.

Motivul: viza respectivă nu permite excepții medicale pentru persoanele nevaccinate.

Publicația sârbă Telegraf a relatat că Novak Djokovic este închis de câteva ore într-o cameră din aeroportul din Melbourne, păzit de poliție și că i-a fost luat telefonul mobil.

Astfel, Djokovic nu poate lua legătura cu membrii echipei sale, aflați la rândul lor pe aeroport.

Pe de altă parte, oficialii australieni îi analizează dosarul medical, pentru a decide dacă scutirea lui este întemeiată.

Potrivit ziariştilor de la Belgrad, s-ar părea că Djokovic are o justificare dată de medicii din Serbia, conform căreia ar fi avut Covid-19 în ultimele șase luni. Asta ar însemna că nu ar avea nevoie să fie imunizat pentru a intra în Australia.

Însă autorităţile de frontieră australiene au rezerve în legătură cu valabilitatea și veridicitatea acestui document.

Premierul Scott Morrison a declarat că nu va ezita să-l urce pe tenisman în primul avion spre casă.

Australian Open se va desfășura în perioada 17 ianuarie – 30 ianuarie, la Melbourne. Novak Djokovic este campionul en-titre în întrecerea masculină.