Noi măsuri, în discuție pentru HoReCa: Bacșiș cu cardul și vouchere de vacanță folosite doar la hoteluri fără datorii la stat

Măsura care prevedere introducerea taxei de solidaritate nu va fi aplicată de anul viitor, a declarat antreprenorul Daniel Mischie, după întâlnirea pe care mediul de afaceri a avut-o cu ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. De anul viitor, însă, bacșisul ar putea fi plătit cu cardul, iar voucherele de vacanță ar putea să fie folosite doar în hotelurile care nu au datorii la stat, a mai spus acesta.

Urmărește-ne peGoogle news
Noi măsuri, în discuție pentru HoReCa: Bacșiș cu cardul și vouchere de vacanță folosite doar la hoteluri fără datorii la stat

S-a discutat de prelungirea valabilității tichetelor de vacanță, dar pentru unitățile turistice fără datorii la stat.

S-a discutat și despre reglementarea bacșișului fără taxe. Nu vorba de o impozitare, ci de o reglementare a bacșișului. E posibilitatea ca bacșișul să poată fi dat pe card fără a suporta taxe salariale sau alt tip de taxe ”, a declarat Daniel Mischie, CEO-ul unui grup important din HoReCa.

Referitor la taxa de solidaritate, acesta a spus, potrivit realitatea.net, că: „Este o problemă macro, nouă ne-a spus că nu se intenționează acest lucru în anul următor”.