Nicolae Ciucă și Lucian Bode au cerut indexarea pensiilor militare și a celor speciale, odată cu creșterea pensiilor normale

Nicolae Ciucă (actual ministru al Apărării) și Lucian Bode (ministru de Interne) au cerut sâmbătă la negocierile cu PSD și UDMR ca și pensiile speciale să fie indexate odată cu creșterea pensiilor normale, scrie G4Media.ro, care citează surse participante la discuții.

Nicolae Ciucă și Lucian Bode au cerut indexarea pensiilor militare și a celor speciale, odată cu creșterea pensiilor normale

Rareș Bogdan și Dan Vîlceanu s-au opus cererii formulate de Ciucă și Bode, argumentând că nu există bani și pentru această creștere. I-a sprijinit Kelemen Hunor, președintele UDMR.

În plus, Rareș Bogdan a cerut ca vârsta pentru pensionarea specială să crească la minimum 60 de ani, potrivit G4Media.

Ciucă și Bode au fost sprijiniți și de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, potrivit G4Media.ro. Discuția s-a încheiat fără o decizie finală.

Liderii celor trei partide au convenit în zilele anterioare ca pensiile să crească de la 1 ianuarie 2022 cu circa 10%.

Principalii beneficiari de pensii militare și de pensii speciale sunt militarii, polițiștii, angajații din servicii și magistrații. PNL a avut ca punct principal în campania electorală desființarea pensiilor speciale.

Sursa: G4Media