Nicolae Ciucă și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al PNL: „Partidul este la guvernare și are datoria să asigure stabilitatea țării”

Premierul Nicolae Ciucă și-a depus miercuri, 6 aprilie, candidatura pentru funcția de președinte al PNL.

Urmărește-ne peGoogle news
Nicolae Ciucă și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al PNL: „Partidul este la guvernare și are datoria să asigure stabilitatea țării”
Foto: Captură Video

”Am decis să-mi depun moţiunea de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PNL. Am decis să-mi asum această responsabilitate după o discuţie cu colegii”, a spus Ciucă într-o declaraţie de presă.

Titlul moțiunii este ”Uniți pentru o Românei stabilă și puternică”.

”PNL este la guvernare și are datoria să asigure stabilitatea țării.

Dacă vom guverna bine, dacă ne vom duce la bun sfârșit obiectivele din programul de guvernare, atunci rezultatele vor fi evidente. Susținem investițiile din bugetul național și din bani europeni. Aceste investiții vor asigura tinerilor un viitor stabil, un mediu de afaceri care să poată oferi locuri de muncă la fel de bine plătite ca în vest”, a mai spus Ciucă.

Premierul a afirmat că ”e important ca în partid să fie armonie şi o concentrare asupra obiectivelor asumate”.

”Ştiu că există soluţii ca lucrurile să se îmbunătăţească în zonele în care nu stăm aşa bine. Acest lucru va fi un efort comun al tuturor. Asta am spus şi colegilor mei. Acum nu e vorba de o persoană, ci e vorba de toată echipa liberală care trebuie să fie conştientă că de fiecare dintre noi depinde scorul electoral al partidului. PNL e cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari din ţară şi poate ajunge cel mai mare partid din România. (...) Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică este titlul moţiunii depuse şi sper că după ce o vor analiza, colegii mei o vor vota”, a mai afirmat Ciucă.

Potrivit unor surse din partid citate de mai multe publicații, aceasta va fi singura candidatură la Congresul extraordinar programat pentru data de 10 aprilie.

Ulterior, într-o reuniune a Consiliului Naţional, va fi stabilit secretarul general al partidului, care este ales în echipă cu preşedintele formaţiunii. Lucian Bode este cel care va deţine această funcţie, potrivit informaţiilor din interiorul partidului.

Candidatura premierului la șefia partidului a fost posibilă după ce, marți, BEx al PNL a luat decizia de a fi făcută o derogare de la condiţia de vechime prevăzută în statutul partidului.

Pentru a putea conduce partidul, un membru trebuie să aibă vechimea de cinci ani, lucru care nu este valabil în cazul premierului.