Mircea Sandu: „Dacă Hagi ar fi stat la VIP, pe Burleanu cine îl mai băga în seamă?”

Mircea Sandu, fostul șef al FRF, îl găsește direct răspunzător pe actualul președinte de la Casa Fotbalului pentru scandalul "politicieni la VIP, Hagi și Gică Popescu la tribuna a II-a"

Iun 15, 2021 - 17:28
Urmărește-ne peGoogle news
Mircea Sandu: „Dacă Hagi ar fi stat la VIP, pe Burleanu cine îl mai băga în seamă?”

CONTEXT: GSP a dezvăluit luni că foștii mari internaționali ai României au primit bilete din partea Federației la tribuna a II-a, la meciul Austria - Macedonia de Nord 3-1, în vreme ce angajați ai FRF, în frunte cu Mihai Stoichiță, Bodescu și Radu Vișan, au văzut confruntarea din zona VIP a Arenei Naționale.

Acolo a luat loc aproape toată crema politică de azi: Orban, Barna, Bode, Aurescu, Dâncu, lângă care a stat și procurorul-șef al DNA.

- Domnule Mircea Sandu, bună ziua, v-am sunat să vă întrebăm...

- Bună ziua, știu despre ce vreți să mă întrebați, mă credeți că mi-e lehamite să și vorbesc? Îmi stă efectiv în gât acest subiect.

- Hagi și Gică Popescu n-au avut loc la VIP!

- Așa ceva nu poate fi acceptat! Nu există nicio scuză pentru așa ceva!

"Dacă se dorea ca Hagi să fie la oficială, era la oficială"

- FRF se apără și spune că UEFA a fost cea care a decis!

- Să acceptăm acest scenariu, deși o să vă explic ulterior de ce nu poate fi viabil. Chiar și în acest caz, tu, Răzvan Burleanu, ar fi trebui să mergi să stai cu fotbaliștii la tribuna a II-a. Eu așa aș fi făcut! Aș fi stat lângă ei!

- O să spună mulți că aveți acum această poziție...

- Acei mulți să ia toate înregistrările meciurilor echipei naționale de pe teren propriu și să vadă unde stăteau Hagi, Popescu, Răducioiu, Ilie Dumitrescu. Dacă a fost la vreun meci, unul singur, ca băieții ăștia să stea la tribuna a doua eu nu mai vorbesc despre fotbal niciodată. Eu cu mâna mea făceam listele de invitați la VIP și îi treceam pe toți marii jucători.

- Da, dar acum FRF susține că nu a avut invitații acolo și că nu avea ce să facă!

- Nu există varianta că vrei să-l ai pe Hagi la VIP și nu se poate. Uitați așa ceva, excludeți varianta asta! Deci, cine poate să creadă că dacă FRF ar fi anunțat UEFA că are nevoie de două locuri la VIP, pentru Hagi și Gică Popescu, UEFA ar fi zis nu? Asta e o minciună de proporții și o să vă dau un singur exemplu, chiar al meu!

"UEFA mi-a dat mie 8 invitații și nu le-ar fi dat lui Hagi și Popescu?"

- Ce exemplu?

- La Euro 2016 eu nu mai eram la FRF, da? Nu aveam invitație la meci, l-am sunat pe secretarul general UEFA și s-a rezolvat!

- Ați primit o invitație?

- Nu una, ci 8! Opt! Și acum vine FRF să spună că nu se putea rezolva pentru Hagi și Gică Popescu? FRF e organizatoarea, pe plan intern, a acestui Euro. UEFA lucrează exclusiv cu FRF pentru meciurile de aici, se puteau găsi soluții, mai ales că stadionul a fost aproape gol. Înțeleg că au fost doar vreo 9.000 de spectatori, cu 50% sub limita maximă admisă. Și la oficială erau multe locuri goale. Chiar îmi pare rău de băieții aceștia care au făcut ceva pentru fotbalul românesc și care au fost trimiși la tribuna a II-a. Au avut ei prea mult bun-simț, că... În fine, poate că s-au simțit mai bine acolo, printre oamenii care i-au primit cu căldură, s-au fotografiat cu ei, le-au cerut autografe. Ei eu făcut imaginea României și noi nu-i primim la tribuna oficială. Dar eu înțeleg de ce n-au fost doriți la VIP...

- De ce?

- Dacă Hagi ar fi stat la VIP, toți cei de acolo ar fi mers la el, să vorbească, să se salute, iar pe Burleanu cine îl mai băga în seamă?

- O ultimă întrebare, pe dumneavoastră v-a invitat FRF la meci?

- Da, m-a invitat, dar sunt în Franța, n-am putut să vin, chiar mi-ar fi plăcut să stau cu Hagi, Popescu, Dorinel, doar nu mi-ar fi oferit mie un loc la tribuna oficială! 

Gică Popescu n-a stat pe locurile biletelor primite de la FRF!

Foștii mare internaționali, Gheorghe Popescu și Gică Hagi, au urmărit meciul de la tribuna a II-a, însă nu au ocupat locurile din biletele primite din partea FRF. "Văd că sunt foarte multe discuții în jurul faptului că noi, cei din Generația de Aur, am primit bilete la meciul Austria – Macedonia de Nord, la tribuna a doua. 

A fost alegerea Federației Române de Fotbal. Eu și Gică Hagi am ales să stăm pe locurile pe care le-am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete în valoare de multe mii de euro. Dar ne-am simțit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. 

Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii. La Campionatul Mondial din SUA '94, voi și noi am umplut țara de bucurie! Îmi amintesc că, după victoria cu Argentina, sute de mii de oameni au defilat de la Piața Unirii la Piața Romană! 

Acestea sunt lucrurile care rămân, care contează cu adevărat", a scris Gică Popescu pe contul său de Instagram. Ulterior, pentru GSP, a completat: "Locurile pe biletele cumpărate de mine din cota Guvernului erau mai bune decât cele de la FRF. Eu cu Gică am stat în sectorul 331, tichetele FRF erau 4 sectoare mai spre peluză". 

GSP.ro