Mircea Geoană: „NATO nu are elemente care să indice că Rusia ar avea de gând să recurgă la arma nucleară”

Alianţa Nord-Atlantică anticipează acţiuni de provocare, sub drapel fals, în Republica Moldova, unde sunt deja în curs de derulare încercări de destabilizare, însă nu vede riscuri militare iminente. Este vorba mai degrabă de încercări de a crea dificultăţi forţelor ucrainene din vestul Ucrainei, din zona Odesa, a spus secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu pentru Digi24.

Apr 30, 2022 - 12:44
Urmărește-ne peGoogle news
Mircea Geoană: „NATO nu are elemente care să indice că Rusia ar avea de gând să recurgă la arma nucleară”
Foto: Mircea Geoană/ Facebook

Mircea Geoană a menţionat că Alianţa Nord-Atlantică rămâne extrem de atentă în ceea ce priveşte sprijinul pentru ţările care sunt sub o astfel de presiune, cu atât mai mult cu cât conflictul din Ucraina riscă să fie unul de lungă durată, iar Kievul trebuie să fie sprijinit nu doar pentru a-şi limita pierderile, ci pentru a câştiga acest război.

Pe de altă parte, în ciuda retoricii tot mai insistente care vine dinspre Moscova, NATO nu are elemente care să indice că Rusia ar avea de gând să recurgă la arma nucleară. Un astfel de discurs este destinat să pună presiune psihologică asupra Ucrainei şi asupra democraţiilor occidentale”, a subliniat secretarul general adjunct al NATO.

În seara zilei de 25 aprilie, la sediul ministerului de securitate de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii ca urmare a unui atac cu lansatoare de grenade. Alte două explozii au fost înregistrate marţi dimineaţă în oraşul Maiak din Grigoriopol, fiind distruse două antene. Miercuri au fost raportate împuşcături la Cobasna. Administraţia transnistreană a anunţat cod roşu de alertă de securitate pentru 15 zile. La intrarea în regiune sunt instalate puncte de control şi s-a intensificat controlul. Instituţiile de învăţământ au trecut la regim online până la sfârşitul anului şcolar.