Ministrul Vasile Dîncu, întâlnire cu ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba: Am transmis solidaritatea românilor cu poporul ucrainean

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit vineri, 22 aprilie, cu ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, aflat în vizită oficială în România, iar discuțiile au vizat situația de securitate determinată de războiul declanșat de Federația Rusă asupra Ucrainei în data de 24 februarie, informează Ministerul Apărării.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Vasile Dîncu, întâlnire cu ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba: Am transmis solidaritatea românilor cu poporul ucrainean
Foto: Vasile Dîncu/Facebook

Vasile Dîncu a reiterat solidaritatea românilor cu poporul ucrainean şi susținerea totală şi necondiționată a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, în granițele recunoscute la nivel internațional, arată MApN.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au trecut în revistă ultimele evoluții în ceea ce privește conflictul din Ucraina, ministrul român subliniind curajul şi determinarea militarilor ucraineni în a lupta pentru țara lor.

Mesajul integral transmis de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, după întâlnirea cu ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba:

„M-am întâlnit, astăzi, la sediul Ministerului Apararii Nationale, cu ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba , aflat in vizită oficială în România.

Am discutat despre situația de securitate determinată de războiul declanșat de Federația Rusă asupra Ucrainei în data de 24 februarie și am trecut in revista ultimele evolutii ale acesteia.

Am condamnat atrocitățile comise in Bucha și alte orașe ucrainene și am subliniat importanța ca responsabilii pentru aceste crime de război să fie trași la răspundere în conformitate cu dreptul internațional umanitar.

Am transmis solidaritatea românilor cu poporul ucrainean şi susținerea totală şi necondiționată a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, în granițele recunoscute la nivel internațional.

Am prezentat ministrului Kuleba eforturile autoritatilor române cu privire la gestionarea management- ului fluxului de refugiati si actiunile umanitare aflate in derulare, un element important fiind operaționalizarea, la Suceava, a hubului umanitar, un centru logistic de stocare și distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenței umanitare către Ucraina.

Sprijinul României pentru cetățenii ucraineni este unul susținut și l-am asigurat pe ministrul Kuleba că acesta va continua.”