Militarii ruși comit violuri în Ucraina - În Herson, bărbații sunt conduși în afara localității, de soldații ruși

Soldaţii ruşi comit violuri în Ucraina, acuză ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, citat de Reuters și Adevărul.

Urmărește-ne peGoogle news
Militarii ruși comit violuri în Ucraina - În Herson, bărbații sunt conduși în afara localității, de soldații ruși
Foto: Captură Video Twitter
„Când bombele cad asupra oraşelor noastre, când soldaţii violează femei în oraşele ocupate - şi avem, din păcate, numeroase cazuri în care soldaţi ruşi au violat femei în oraşe ucrainene -, este dificil, bineînţeles, să vorbim despre eficienţa dreptului internaţional”, a declarat Kuleba la un eveniment organizat sub egida centrului Chatham House.
 
Însă acesta este singurul instrument al civilizaţiei pe care îl avem la dispoziţie pentru a ne asigura că în cele din urmă cei care au declanşat acest război vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene.
 
Reuters notează că nu a putut verifica din surse independente acuzaţia de viol şi că Dmitro Kuleba nu a adus dovezi în sprijinul afirmaţiei sale, notează Adevărul.ro.

În același timp, bărbații din orașul ucrainean Herson sunt luați și duși în afara localității de către soldații ruși, informează CNN, fără a fi clar ce se întâmplă în continuare cu aceștia.

În regiunea Herson, ocupanții ruși au oprit și rețelele mobile de telefonie Vodafone și Kyivstar.

"Ocupanții ruși au oprit rețelele mobile ale Vodafone și Kyivstar în întreaga regiune Herson. Acum doar Wi-Fi funcționează", informează administrația militară regională Herson pe Telegram, potrivit Ziare.com.

Primarul din Herson, Igor Kolihaev, a spus că la Herson ar putea avea loc o catastrofă umanitară. Primarul cere un „culoar verde” pentru evacuarea răniților și a morților.