Ministrul tineretului şi sportului vrea să taie finanţarea tenisului pentru refuzul jucătoarelor de a merge la Jocurile Olimpice

Acesta e gata să ia măsuri drastice în ceea ce priveşte finanţarea Federaţiei Române de Tenis şi consideră această decizie una "toxică".

Iul 1, 2021 - 13:54
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul tineretului şi sportului vrea să taie finanţarea tenisului pentru refuzul jucătoarelor de a merge la Jocurile Olimpice

"Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis, care sunt calificate, refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul.

Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort şi valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participă staruri ale sporturilor care câştigă milioane de euro şi care respectă aceste principii.

De aceea, este de neînţeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranţă, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanţa pentru Federaţia Română de Tenis. Aştept reacţia oficială a federaţiei referitor la acest caz", a scris Novak, pe Facebook.

Ultima jucătoare care a spus că nu poate participa la Jocurile Olimpice este chiar Simona Halep, însă aceasta susţine că nu e refăcută după o accidentare.

Nici Patricia Ţig nu a dorit să participe. Ea a refuzat chiar din start, invocând accidentări.

"Din câte ştiu, la tenis, capitolul este închis şi niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat nu va participa. Nu pot să le blamez şi nici nu pot să le iau gâtul. Acest COVID ne-a speriat pe toţi şi pe bună dreptate.

Toate fetele astea care nu merg, au fost în situaţia următoare: hotel - turneu de tenis - nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te şi ia prosopul singură, lasă masca. Ai jucat meciul şi du-te înapoi la hotel", a declarat Ion Ţiriac zilele trecute.