Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a intrat în Cartea Recordurilor

World Record Academy a anunțat, luni, că ciclistul Eduard Novak a stabilit un record mondial, devenind primul ministru al Sportului care a câștigat o medalie paralimpică.

Sep 7, 2021 - 10:17
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a intrat în Cartea Recordurilor

În cadrul Jocurilor Paralimpice de la Tokyo, acesta a câștigat medalia de argint la ciclism pe pistă, proba de urmărire individuală C4 4000m masculin.

Le mulțumesc celor de la World Record Academy pentru recunoaștere și mă bucur că, prin participarea mea, am atins și un alt obiectiv, la fel de important ca cel personal, un obiectiv din cadrul Strategiei Naționale pentru Sport. Mi-am dorit să aduc notorietate României, cu scopul de a investi acest capital de expunere și vizibilitate în folosul sportului românesc, mai ales al celui paralimpic. Pentru a reuși implementarea cu succes a Strategiei Naționale pentru Sport, cu impact cât mai puternic inclusiv la nivel internațional, avem nevoie și de notorietate”, a comentat Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.

Eduard Novak, a câștigat medalia de argint la ciclism pe pistă, proba de urmărire individuală C4 4000m masculin, la 27 august, pe velodromul Izu, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Ministrul este cel mai titrat sportiv cu dizabilități din România, acesta obținând deja un aur și un argint la Londra 2012. Prima sa medalie olimpică a fost obținută la Beijing 2008, tot de argint. În total sunt deja patru. De asemenea, a fost de cinci ori campion mondial și de trei ori campion european”, relatează site-ul oficial worldrecordacademy.org.

Eduard Novak a declarat, la întoarcerea de la Jocurile Paralimpice din 2020 de la Tokyo (Japonia), că îi dedică medalia de argint lui Ivan Patzaichin, multiplu medaliat olimpic la canotaj, decedat la 71 de ani.