Ministrul rus al Apărării: SUA și NATO nu au răspuns cererilor de securitate formulate de Rusia

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a atras atenţia, în timpul întrevederii cu omologul său britanic Ben Wallace, asupra faptului că principalele cereri ale Rusiei privind securitatea adresate SUA şi NATO au rămas fără răspuns, a informat vineri Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse într-un comunicat, potrivit TASS, citat de Hotnews.ro.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul rus al Apărării: SUA și NATO nu au răspuns cererilor de securitate formulate de Rusia
Foto: Kremlin

"Ministrul apărării al Federaţiei Ruse a comentat succint răspunsurile din partea SUA şi NATO la proiectele ruseşti de acorduri asupra acestei problematici. (Ministrul) a atras atenţia asupra lipsei de răspunsuri la cererile-cheie ale Federaţiei Ruse: refuzul extinderii NATO, neamplasarea de arme ofensive lângă frontierele ruse, precum şi revenirea capacităţilor şi infrastructurii militare ale NATO în Europa pe poziţiile din 1997, când a fost semnat Actul fondator Rusia-NATO. A subliniat că fără soluţionarea acestor probleme este imposibil să fie redusă tensiunea militar-politică şi construită o arhitectură solidă a securităţii europene", se spune în comunicatul citat de Hotnews.ro.

Ministrul Apărării, Ben Wallace, şi titulara de la externe, Liz Truss, au început joi o vizită la Moscova în contextul situaţiei tensionate create de concentrarea de trupe ruseşti în apropiere de frontiera cu Ucraina, ceea ce a amplificat temerile că Moscova ar pregăti un atac asupra ţării vecine.

Rusia, care a prezentat Occidentului o listă amplă cu cereri de garanţii de securitate, inclusiv o solicitare ca Ucraina să nu poată adera la NATO, neagă orice plan de acest gen. Guvernele occidentale au ameninţat Moscova cu sancţiuni severe în cazul unei invazii.

Sursa: Hotnews.ro