Ministrul pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia a murit în timpul unui exerciţiu interministerial în Siberia

Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Evgheni Zinitcev, în vârstă de 55 de ani, cunoscut ca fiind un fost ofiţer din serviciul de pază al preşedintelui Vladimir Putin, a murit în timp ce salva o persoană. Tragicul eveniment s-a petrecut în timpul unui antrenament.

Sep 8, 2021 - 14:43
Sep 8, 2021 - 15:00
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia a murit în timpul unui exerciţiu interministerial în Siberia

"Evgheni Zinitcev a murit tragic în timpul serviciului, la Norilsk, în cursul unui exerciţiu interministerial de protecţie a zonei arctice, salvând viaţa unei persoane", a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă pentru agenţia oficială de presă Tass.

Din primele informații relatate de media locale, Zinitcev se afla pe marginea unei stânci cu un operator video care a alunecat şi a căzut în apă.

"Nimeni nu a avut timp să înţeleagă ce se întâmplă în momentul în care Zinitcev a sărit în apă după bărbatul care a căzut şi s-a lovit de stânci", a spus Margarita Simonian, redactor şef al postului de televiziune pro-Kremlin RT.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus a fost informat despre acest accident.

Ministru din 2018, oficialul şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în cadrul diferitelor servicii de securitate ruse, în special în serviciul însărcinat cu gărzile de corp ale preşedintelui Putin, conform biografiei publicate de agenţiile de presă ruse.

Zinitcev a servit şi în KGB, în ultimii ani ai URSS-ului. Apoi, în 1991, a intrat în serviciul de protecţie a personalităţilor (FSO).

Începând cu 2006, el a activat în serviciul de securitate al preşedinţilor Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev.

În 2014, a devenit şeful adjunct al departamentului de luptă împotriva terorismului al serviciilor de informaţii (FSB).

Din 2016 şi până la numirea sa la conducerea Ministerului pentru Situaţii de urgenţă în 2018, Zinitcev a ocupat postul cheie de director adjunct al FSB, mai arată sursa citată.