Ministrul Muncii, despre greva profesorilor: Venim totuşi după doi ani de îngheţări în sistemul de salarizare

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat miercuri că profesorii au dreptate să fie nemulţumiţi şi Comitetul interministerial, care urmează să fie constituit, va căuta soluţii să rezolve această problemă, menţionând că PSD este deschis de dialog.

Ian 19, 2022 - 14:40
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Muncii, despre greva profesorilor: Venim totuşi după doi ani de îngheţări în sistemul de salarizare

„Profesorii sunt nemulţumiţi şi au dreptate să fie nemulţumiţi. Venim, totuşi, după 2 ani de îngheţări în sistemul public de salarizare. Suntem în situaţia în care s-a agreat la nivelul coaliţiei şi constituim acel Comitet interministerial să căutăm soluţii să rezolvăm problema, pentru că pe oameni asta îi interesează. Eşti la guvernare, trebuie să găseşti soluţii", a declarat Marius Budăi la sediul PSD.

Întrebat ce le transmite părinţilor, în urma faptului că nu se fac ore având în vedere greva profesorilor, ministrul Muncii a spus că este deschis la dialog.

Suntem deschişi la dialog şi că prezenţa PSD la guvernare este o garanţie că ceea ce noi am promis în programul de guvernare ne ţinem de cuvânt. Am avut, după cum bine ştiţi, acel pachet social care a fost prioritatea zero a PSD, suntem în continuare la dispoziţia dumnealor, deschişi la dialog, pe măsură ce lucrăm în acest Comitet interministerial, să transferăm informaţiile în Consiliul Naţional Tripartit şi acolo să luăm deciziile împreună, aşa am stabilit la ultimul Consiliu Tripartit, am discutat cu partenerii sociali, au agreat acest mod de lucru, suntem în implementare", a adăugat Marius Budăi.