Ministrul Muncii: „Cetățenii ucraineni au toate drepturile cetățenilor români în acest moment”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri, la Antena 3. că în acest moment cetățenii ucraineni care au ales să se stabilească în România, fie și temporar au posibilitatea să se angajeze în țara noastră și beneficiază de aceleași drepturi ca orice cetățean român, chiar daca Ucraina nu este un stat membru al UE.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Muncii: „Cetățenii ucraineni au toate drepturile cetățenilor români în acest moment”
Foto: Guvernul României

Cetățenii ucraineni au toate drepturile cetățenilor români în acest moment. O spun foarte clar – nu există locuri de muncă dedicate cetățenilor din Ucraina. Există locuri de muncă aflate pe piață care se pot ocupa în aceleași condiții, Ucraina nefiind stat membru UE, dar din prima zi a conflictului am preferat să fiu proactiv și am dat o ordonanță care a completat o lege pentru lucrătorii din Republica Moldova, Ucraina și Serbia”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3.

Întrebat care este deficitul de forţă de muncă în România, ministrul a declarat: „Din ceea ce declară mediul de afaceri, este undeva la 800.000 – un milion de locuri de muncă ce ar trebui să fie ocupate. Cele declarate oficial sunt mult mai puţine”.

Budăi a explicat că cele mai afectate domenii de lipsa forței de muncă rămân cele din servicii, HoReCa, construcții și agricultură.

Servicii, HoReCa, acum prin închiderea capacităţilor de producere în Ucraina, cablaje, CIP-uri şi ce se mai lucrează prin Ucraina, construcţii, agricultură”, a declarat Budăi.