Ministrul Justiției: „SIIJ se va desfiinţa cel târziu în martie”

Cătălin Predoiu a anunţat că în luna februarie va fi înaintat Guvernului proiectul de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, iar până la finalul lunii martie va trece de Parlament. Ministrul Justiţiei a punctat faptul că soluţia găsită va fi una agreată de CSM, partide şi asociaţiile profil.

Ian 7, 2022 - 17:43
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Justiției: „SIIJ se va desfiinţa cel târziu în martie”
Foto: Ministerul Justiției

SIIJ se va desfiinţa cel târziu în martie. Nu va fi SIIJ 2.0. Lucrăm la o formulă tehnică care să fie agreată de toţi cei aflaţi pe circuitul de avizare: CSM, partide şi asociaţii”, a declarat Cătălin Predoiu, la o întâlnire cu presa. 

Ministrul Justiţiei a punctat faptul că nu va merge în Parlament cu proiectul de desfiinţare a SIIJ fără să aibă în prealabil avizul CSM.

Potrivit titularului de la Justiţie, au fost mai multe întâlniri, dar nu în format oficial cu CSM. Proiectul ar urma să fie înaintat Guvernului pentru discuţii în luna februrie.

De altfel, conform PNRR, România trebuie să rezolve problema desfiinţării Secţiei speciale până la finalul lunii martie 2020, în caz contrar nu ar îndeplini una dintre ţintete asumate în faţa Comsiei Europene. 

Potrivit Adevărul.ro, în prezent există un proiect de desfiinţare a Secţiei speciale la nivelul Senatului, la Comisia juridică. proiectul de lege este blocat la această comisie de opt luni.