Ministrul Finanțelor: Sancţiunile pentru angajatorii care nu plătesc contribuţiile angajaţilor vor putea fi aplicate de la 1 martie 2022

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a declarat, vineri, după şedinţa de Guvern, că în zona de sancţiuni se va încadra reţinerea şi neplata, respectiv încasarea şi neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă, a impozitelor şi sau contribuţiilor.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Finanțelor: Sancţiunile pentru angajatorii care nu plătesc contribuţiile angajaţilor vor putea fi aplicate de la 1 martie 2022

Ministrul Finanțelor a anunţat că s-a introdus un termen de conformare, şi anume această prevedere va intra în vigoare de la 1 martie 2022, pentru a putea să intrăm în normalitate.  

Adrian Câciu a mai spus că această sancţiune nu se aplică direct, din oficiu, şi există tot felul de instrumente, înainte de a se ajunge la sancţiune, puse la dispoziţie de către stat.   

Există un termen de 60 de zile, de conformare, peste data scadenţei”, a mai spus Câciu, arătând că statul pune la dispoziţie şi instrumente de eşalonare.   

Vom mai dezvolta instrumente de eşalonare. (..) Scopul este ca toată lumea să intre într-un regim, în parteneriat real cu statul, iar statul să ştie, măcar prin eşalonare, să aibă o predictibilitate privind încasările viitoare”, a spus ministrul.   

Adrian Câciu a mai afirmat că în momentul în care se intră în procedura de eşalonare, nu se mai aplică sancţiuni.

Creanţele eşalonate nu reprezintă creanţe restante”, a spus ministrul, arătând că nu mai intri sub incidenţa acestui articol care vine cu sancţiuni, notează Adevărul.ro.