Ministrul Finanțelor: Nu exclud impozitarea bisericilor, ne uităm peste tot

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat, sâmbătă, că nu exclude posibilitatea impozitării veniturilor bisericilor.

Feb 13, 2022 - 10:16
Feb 13, 2022 - 10:18
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Finanțelor: Nu exclud impozitarea bisericilor, ne uităm peste tot
Foto: Guvernul României

Întrebat în cadrul unui interviu dacă se gândește la impozitarea bisericilor, Adrian Câciu a precizat că trebuie făcută o analiză în acest sens.

„Haideți să vedem cu ce analiză să abordăm toate situațiile. Nu dau un răspuns în momentul acesta, pentru că trebuie să ne uităm în primul rând să vedem fiecare sector cum este, în primul rând, statuat de către legi”, a declarat Câciu la Antena 3.

Ministrul Finanțelor a mai precizat totuși că nu exclude varianta de a impozita bisericile.

Nu am spus că exclud, nu am spus nimic. Am spus că ne uităm peste tot, dar nu doar de a găsi taxe, nu de a aduce bani. E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR și de a face această reformă fiscală, ajustările care sunt necesare, mai ales cu economia informală”, a mai declarat Adrian Câciu, potrivit Gândul.ro.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a lăsat de înțeles zilele trecute că ar avea în plan introducerea unor noi taxe, iar cei vizați de o impozitare în plus ar fi românii care dețin mai multe proprietăți, sau mai multe mașini.

Sursa: Gândul.ro