Ministrul Energiei: Românii au avut facturi mari, n-ar trebui să se mai întâmple, iar de săptămâna viitoare vreau să văd în ce stadiu este refacerea facturilor

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat duminică, 6 februarie, că românii au avut facturi mari la energie în lunile noiembrie şi decembrie, din cauza furnizorilor care fie nu şi-au actualizat aplicaţiile informatice, fie s-au grăbit să dea drumul la facturi.

Feb 6, 2022 - 21:00
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Energiei: Românii au avut facturi mari, n-ar trebui să se mai întâmple, iar de săptămâna viitoare vreau să văd în ce stadiu este refacerea facturilor

Ministrul Energiei a menţionat că de săptămâna viitoare va avea discuţii cu aceşti furnizori, pentru a afla în ce stadiu este refacerea facturilor emise greşit.

Virgil Popescu a declarat, duminică, la B1 TV că furnizorii sunt de vină pentru emiterea de facturi mari către români în lunile noiembrie şi decembrie.

"Cu adevărat, românii au avut facturi mari, au avut facturi mari şi noi sperăm să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat în luna noiembrie şi în luna decembrie, pentru că o mare parte dintre români au avut facturi mari din cauza faptului că anumiţi furnizori, nu toţi, că nu trebuie să aruncăm anatema pe toţi, nu au aplicat legea, din diverse motive.

Ba că nu au avut timp să îşi actualizeze aplicaţiile informatice, ba că s-au grăbit să dea drumul la facturi ca să nu intre într-o contabilitate, să nu factureze", a afirmat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a precizat că unii furnizori le-au spus oamenilor că facturile sunt corecte, deşi ele erau greşite.

"Legea îi obliga să aplice pentru consumul aferent lunilor noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie şi martie, plafonare pentru absolut toţi consumatorii casnici şi aici mă refer la 1 lei/kW la energie electrică şi 0,37 lei/kW pe gaze naturale şi pentru cei care consumă în plus, un discount suplimentar. Au venit facturi către oameni şi către firme şi ONG fără să se aplice acest lucru, ba chiar au fost furnizori care le-au spus oamenilor că ei au facturat corect”, a declarat Virgil Popescu.

Popescu a adăugat că urmează să aibă discuţii cu furnizorii pentru a afla în ce stadiu se află refacerea acestor facturi greşite.

"Vreau de săptămâna viitoare să am discuţii cu furnizorii, să vedem în ce stadiu este refacerea facturilor pentru că a trebuit să intervenim şi în coaliţie”, a declarat Virgil Popescu