Panică în benzinării - Ministrul Energiei: „România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării”

Speriați că prețul carburantului va exploda peste noapte, șoferii au luat cu asalt stațiile de alimentare din mai multe orașe din țară. Ministrul Energiei a venit cu explicații miercuri seara.

Mar 9, 2022 - 19:43
Mar 9, 2022 - 21:26
Urmărește-ne peGoogle news
Panică în benzinării - Ministrul Energiei: „România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării”
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

„Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți.

Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a transmis ministrul Energiei miercuri seara.

Nu sunt probleme cu stocurile de carburanti”, a declarat și purtătorul pe cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

La mai multe benzinării din Bihor s-au semnalat scumpiri în cursul zilei de miercuri, mulți bihoreni semnalând că prețul a ajuns la 9 lei/litru. Totuși, recordul este deținut de benzinăria Mol din Beiuș, unde un antreprenor local a ridicat prețul pentru un litru de combustibil, care a ajuns astfel la 11,10 lei, scrie presa locală, citată de hotnews.ro.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă anunță controale la benzinăriile care au crescut prețul carburanților

Șoferii au intrat în panică și au stat la cozi care se întindeau chiar și pe mai mult de 100 de metri, sperând să poată alimenta până ca prețurile să crească și mai mult.

"Este complet nejustifiat ce se întâmplă. S-a creat o panică pe fondul unor prețuri apărute la granița româno-ungară. Acolo, în Ungaria, prețul s-a plafonat de către stat și benzina a dispărut din benzinării. Nu se va dubla prețul, nu va ajunge la 9 lei, 10 lei, 11 lei. Este benzină suficientă în stocuri. Nu avem probleme cu aprovizionarea. Nu există niciun motiv ca benzina să ajungă la 11 lei. Organele de control se vor duce peste benzinăriile care au ridicat nejustificat prețul. Specula trebuie pedepsită aspru, mai ales în aceste condiții", a declarat și ministrul Economiei, potrivit Ziare.com.