Ministrul Educației: Un sfert dintre elevii din România vor primi în continuare bursă de merit, sunt suficienți

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că un sfert dintre elevii din România vor primi în continuare bursă de merit în baza noii reguli de modificare a pragului mediei pentru acordarea burselor de la 8,50 la 9,50. Reacția ministrului vine în urma acuzațiilor făcute de elevi legate de faptul că a tăiat bursele de merit pentru sute de mii de copii în urma modificării criteriilor de acordare a burselor.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Educației: Un sfert dintre elevii din România vor primi în continuare bursă de merit, sunt suficienți

"După modificarea criteriilor, 1 elev din 4, adică un sfert din numărul de elevi de gimnaziu și de liceu din România, vor primi burse de merit. Cred că sunt suficienți elevi care primesc burse de merit și este cazul să ne concentrăm atenția spre ceilalți elevi", a declarat, joi, ministrul Educației, citat de HotNews.ro.

El a msi spus că, dacă va fi cazul, pe baza rezultatelor după primul semestru, vor fi revizuite criteriile de acordare a burselor de merit, dar doar pentru elevii de clasa a V-a și a IX-a.

"Bugetul pentru burse reprezintă de 4 ori mai mult decât pentru 2020. În 2021 am început cu un buget de 540 milioane de lei, pentru prima dată plătiți de stat (și nu de primării -n.r.). Am luptat și am obținut o suplimentare de 400 milioane de lei față de anul trecut, până la 1,03 miliarde”, a mai spus ministrul Educației. 

Reamintim că mai mulţi elevi protestează, astăzi, în faţa Ministerului Educaţiei, fiind nemulţumiţi de modificarea criteriilor de acordare a burselor. Elevii scandează: "Vrem bursele înapoi!", "Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!", "Elevii vor bursele!", "Demisia!", "Minciunile se plătesc, elevii ies la protest".

"Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Asociaţiei Vâlcene a Elevilor şi Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov vor fi prezenţi în faţa Ministerului Educaţiei pentru a protesta împotriva modificării criteriilor de acordare a burselor, tăierii burselor a peste 700 000 de elevi, precum şi a solicita mărirea costului standard per elev", anunţau reprezentanţii asociaţiilor de elevi.