Ministrul Educației: Școlile din localitățile care au o incidență de peste 3 la mie și o rată de vaccinare de sub 60%, vor intra în online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 10 ianuarie, că grădinițele și școlile care au sub 60% dintre angajaţi vaccinaţi împotriva coronavirusului vor intra în online dacă rata de infectare din localitățile în care sunt depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

Ian 10, 2022 - 17:26
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Educației: Școlile din localitățile care au o incidență de peste 3 la mie și o rată de vaccinare de sub 60%, vor intra în online

Noua măsură va intra în vigoare din 17 ianuarie.

Ministrul Educației a explicat, potrivit Ziare.com, că articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri, astfel că, dacă rata de incidenţă este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile din acea localitate intră în online.

Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional. Voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii, avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a spus Cîmpeanu luni, într-o conferință de presă.

Ministrul Educaţiei a fost întrebat şi dacă recomandă părinţilor să cumpere teste pentru copii, în condiţiile în care achiziţia de teste pentru elevi este blocată.

Atunci când te interesează de sănătatea propriului copil, răspund şi asum acest răspuns, da. (..) Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste dacă poate şi are şi mulţumirile noastre ale tuturor pentru că protejează nu numai propriul copil, ci întreaga comunitate şcolară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, precizând că s-a interesat de stadiul contestaţiei privind licitaţia pentru testele anti-COVID-19 din şcoli şi nu are încă noutăţi.