Ministrul Educației: Orele de educație fizică s-ar putea transforma în ore de educație pentru viață, în contextul pandemiei

Vremea rece face ca orele de educaţie fizică să nu se mai poată desfăşura în aer liber. În acest context, şi pe fondul creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2, ministrul Educaţiei a propus soluţii.

Ministrul Educației: Orele de educație fizică s-ar putea transforma în ore de educație pentru viață, în contextul pandemiei
Sursa foto: Monitorul de Vrancea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, susţine că orele de educaţie fizică, la şcolile situate în zone cu o rată a infectărilor mare, ce nu se pot desfăşura în aer liber pot fi înlocuite cu altfel de lecţii. Decizia aparţine directorilor.  

Ordinul comun de ministru prevede în continuare posibilitatea derulării orelor de educaţie fizică în spaţii interioare, dacă rata de incidenţă în localitate este sub doi la mie. Peste doi la mie, doar în spaţii exterioare fără masca de protecţie.  

Având în vedere şi condiţiile climatice, care sunt din ce în ce mai evidente, este clar că nu vor putea fi derulate orele de educaţie fizică în exterior, din cauza condiţiilor climatice nefavorabile. În acest sens, fiecare director de şcoală poate să suplinească aceste ore de educaţie fizică cu ore din disciplina Educaţie pentru viaţă, spre exemplu”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de Digi24.