Ministrul Educației: Media de absolvire a claselor V-VIII ar putea să nu mai conteze pentru admiterea la liceu

Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai fie luată în calcul la admiterea la liceu, după ce Legea Educației Naționale va fi modificată. O măsură în acest sens este susținută de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a declarat duminică, la Digi24, că notele „și-au pierdut foarte mult din relevanță”.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Educației: Media de absolvire a claselor V-VIII ar putea să nu mai conteze pentru admiterea la liceu
Foto: Sorin Cîmpeanu/ Facebook

Întrebat dacă media din anii de studiu va conta în continuare la Evaluarea Națională, ministrul Cîmpeanu a declarat că „este un aspect pe care mi-aș dori să îl clarificăm”.

„Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu”, a declarat ministrul educației.

Cîmpeanu a spus că, personal, el nu susține luarea în calcul a mediilor din gimnaziu, întrucât notele nu mai prea multă relevanță.

În lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Media de admitere la liceu se calculează pe baza mediei generale la Evaluarea Națională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.