Ministrul Educației: Elevii vor da teze, cu prezență fizică, în primele două săptămâni din ianuarie 2022

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat, marți seară, că în cele două săptămâni de școală din ianuarie 3-14, când elevii vor reveni din vacanța de iarnă mai repede, se vor da teze cu prezență fizică.

Ministrul Educației: Elevii vor da teze, cu prezență fizică, în primele două săptămâni din ianuarie 2022

„Examenele naționale rămân la datele planificate. În acele două săptămâni din ianuarie vor fi teze cu prezentă fizică, pentru că teza este ultimul bastion în calea lipsei de relevanță a notelor”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Cele două săptămâni de vacanță forțată vor fi recuperate în primele două săptămâni din ianuarie, care vor fi incluse în semestrul I. Astfel, elevii de gimnaziu și cei de liceu vor reîncepe cursurile după vacanța de iarnă, pe 3 ianuarie, iar elevii din casele primare pe 10 ianuarie.

Propunerea de recuperare a acestor două săptămâni de vacanță forțată în luna ianuarie a venit din partea Consiliului Național al Elevilor și aceasta este susținută de ministrul Educației.

În privința, reluării cursurilor pe data de 8 noiembrie cu prezență fizică sau online se va lua o decizie în 5 noiembrie, iar decizia va depinde de evoluția situației epidemice. Dacă rata de infectare rămâne mare, cursurile se vor relua online.