Ministrul Economiei: „România nu este o țară săracă, este o țară sărăcită“

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a afirmat că „România nu este săracă, România este sărăcită”, ţara noastră fiind „campioana Europei la sărăcia în muncă”. Ministrul a transmis că soluţia este reforma economică liberală - Zero Taxe pe Salariul Minim - care „scoate milioane de români din sărăcie”.

Aug 4, 2021 - 20:04
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Economiei: „România nu este o țară săracă, este o țară sărăcită“

Ministrul Claudiu Năsui a declarat că soluţia pentru românii care pleacă la muncă în străinătate, pentru tinerii care sunt în şomaj şi pentru criza forţei de muncă este renunţarea la taxele pe salariul minim. 

România nu este săracă, România este sărăcită. Suntem campionii Europei la sărăcia în muncă. Cum să nu plece românii la muncă în străinătate? Cum să nu avem o mulţime de tineri în şomaj? Cum să nu avem de ani de zile o cumplită criză a forţei de muncă? Zero Taxe pe Salariul Minim este o reformă economică liberală care scoate milioane de români din sărăcie şi generează prosperitate prin activarea forţei de muncă”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook, miercuri.

Ministrul Economiei a mai adăugat că de această schimbare pot beneficia „fără cerere, preselecţie sau alte birocraţii inutile” toţi cei care primesc un salariu.

Fără selecţii politice, fără criterii arbitrare şi alte decizii subiective. Totul s-ar întâmpla automat odată cu fiecare salariu primit. Despre de ce Zero Taxe pe Salariul Minim este soluţia optimă am vorbit la conferinţa «Impactul economic al pandemiei asupra HORECA, criza de personal şi soluţiile propuse de industrie», organizată de HORA”, a completat Năsui.