Ministrul de Interne recunoaşte că intervenţia primului echipaj în cazul activistului de la Buzău a lăsat de dorit

Lucian Bode - ministrul de Interne a declarat, luni, că intervenţia primului echipaj de Poliţie în cazul bărbatului din Buzău urmărit în trafic şi agresat în prezenţa poliţiştilor „a lăsat de dorit". Activistul civic din Buzau a fost bătut chiar sub privirile poliţiştilor. Cei trei agresori au vârste între 27 şi 44 de ani, iar Inspectoratul General al Poliţiei Române a început o anchetă internă tocmai pentru a afla cum a fost posibil acest lucru, mai exact cum au intervenit oamenii legii în cazul acestei agresiuni.

Iun 14, 2021 - 17:32
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul de Interne recunoaşte că intervenţia primului echipaj în cazul activistului de la Buzău a lăsat de dorit

Lucian Bode a vorbit, luni, la deschiderea unui punct de lucru al ISU Vrancea în localitatea Tulnici, despre situaţia de la Buzău referitoare la faptul că un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost urmărit în trafic şi apoi agresat în propria maşină, în prezenţa a doi poliţişti. Ministrul a spus că intervenția echipajului a lăsat de dorit.

„La Buzău, intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineaţă, la ora 8.00 Corpul de Control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău, pentru a verifica modul în care a intervenit primul echipaj. Cum au gestionat mai departe poliţiştii a fost unul corect.  În consecinţă, în urma acestei cercetări interne vă vom spune dacă poliţiştii de la IPJ Buzău sunt sau nu vinovaţi în ce priveşte intervenţia.

Ieri s-a luat măsura reţinerii celor 3 agresori, astăzi Parchetul se va pronunţa. Noi, prin organele de cercetare penală am luat această decizie Ca având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru violenţe, şi posibil pentru ultraj, pentru că aţi văzut cum a dat-o la o parte pe doamna poliţist. Toate aceste elemente vor fi analizate de procuror si procurorul va spune dacă vor fi sau nu arestaţi. Noi vom face propria evaluare", a declarat ministrul Lucian Bode.