Ministrul de Interne: Problema deficitului de personal nu trebuie să aibă impact negativ asupra calității procesului de educație, iar Academia de Poliție a impus noi standarde profesionale din 2021

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă, joi, că demersul de reconstrucţie instituţională a Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, pornit anul trecut de noua echipă managerială, este de neoprit. ”În anul 2021 au fost luate câteva decizii cu mult curaj, care sunt necesare atât pentru restabilirea încrederii la nivelul percepţiei publice, cât şi pentru repunerea Academiei de Poliţie pe calea onorabilităţii”, a transmis ministrul.

Feb 3, 2022 - 22:19
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul de Interne: Problema deficitului de personal nu trebuie să aibă impact negativ asupra calității procesului de educație, iar Academia de Poliție a impus noi standarde profesionale din 2021
Foto: Lucian Bode/ Facebook
Am participat astăzi la şedinţa de evaluare a activităţii Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” în anul 2021, unica instituţie de formare a ofiţerilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Bilanţul prezentat astăzi confirmă demersul de reconstrucţie instituţională al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, pornit anul trecut de noua echipă managerială şi care este de neoprit”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul de Interne Lucian Bode.  
 
Potrivit acestuia, în anul 2021 au fost luate câteva decizii cu mult curaj, ”care sunt necesare atât pentru restabilirea încrederii la nivelul percepţiei publice, cât şi pentru repunerea Academiei de Poliţie pe calea onorabilităţii în ceea ce priveşte învăţământul superior”.  
 
Astfel, lichidarea activităţii şcolilor doctorale a fost o decizie înţeleaptă şi ea trebuie continuată îndeaproape, astfel încât lucrările de doctorat care îndeplinesc standardele academice în vigoare să poată fi finalizate. Un alt efort care trebuie consolidat vizează transparentizarea lucrărilor de doctorat susţinute la Academia de Poliţie. De asemenea, a fost demarat procesul de acreditare de către ARACIS a programului de master profesional, astfel încât în toamnă să debuteze prima promoţie de studenţi admişi la programul de studii aprofundate în drept, în cadrul Academiei”, a mai notat ministrul de Interne.
 
Potrivit acestuia, ”problema deficitului de personal nu trebuie să aibă impact negativ asupra calităţii procesului de educaţie”.  
 
Orice compromis pe care l-am face este un compromis inacceptabil pentru siguranţa cetăţenilor”, a mai transmis ministrul.