Ministrul de Interne: Nu punem semnul egal între uscăturile izolate ale sistemului şi cei 129000 de angajaţi ai MAI

„Categoric trăim într-o ţară sigură” consideră ministrul de interne Lucian Bode, care afirmă că acele cazuri în care polițiștii iau șpagă de la interlopi sunt izolate și sunt eliminate “prin sistemul nostru imunitar”.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul de Interne: Nu punem semnul egal între uscăturile izolate ale sistemului şi cei 129000 de angajaţi ai MAI

„Categoric trăim într-o ţară sigură, pentru că nu putem semnul egal între astfel de exemplare, astfel de uscături ale sistemului şi cei 129.000 de angajaţi. Sunt cazuri izolate, pe care noi le eliminăm prin sistemul nostru imunitar. S-a întâmplat asta la Sibiu, la Suceava, la Timişoara, la Botoşani. (...) Indiferent despre cine este vorba, că vorbim de amărâţii ăia care au transportat la bancomat un cetăţean ca să ia şpagă, să îşi poată ridica bani să ia şpagă, de neimaginat, fie că vorbim de şefi de la vârful structurilor, toţi vor răspunde în faţa legii dacă o încalcă”, a spus Bode la Palatul Parlamentului, întrebat dacă România mai este o ţară sigură, în condiţiile în care au fost mediatizate cazuri de poliţişti care sunt mână în mână cu clanuri interlope în schimbul mitei, citat de Agerpres.

Lucian Bode a menţionat că România are capacitatea de a asigura protecţia graniţelor Uniunii Europene, în special pe zona de Vest, unde se confruntă cu un număr tot mai mare de migranţi.

Întrebat dacă este mulţumit de felul în care se desfăşoară ancheta de la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crişan a murit în urma exploziei maşinii în care se afla, Bode a spus că Parchetul General coordonează acea anchetă.

Vă asigur că specialiştii Ministerului Afacerilor Interne colaborează foarte bine cu Parchetul General şi livrează tot ceea ce li se solicită în vederea soluţionării acestui caz. Lucrăm foarte bine cu partenerii internaţionali, este o ancheta extinsă”, a afirmat acesta.

Știrile ProTV