Ministrul de Interne: La nivel național vor fi peste 115000 de persoane aflate în carantină - Angajații DSP de pe Aeroportul Suceava vor fi păziți de jandarmi

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat joi, 23 decembrie, la videoconferinţa cu prefecţii, că, potrivit estimărilor, numărul celor plasaţi în carantină la nivel naţional va depăşi 115.000 de persoane. În același timp, prefectul de Suceava a anunțat că angajații DSP de pe Aeroportul Suceava vor fi păziți în permanență de jandarmi, începând de joi, 23 decembrie, pentru că sunt agresați sau scuipați de călătorii care se întorc în țară și află că trebuie să intre în carantină.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul de Interne: La nivel național vor fi peste 115000 de persoane aflate în carantină - Angajații DSP de pe Aeroportul Suceava vor fi păziți de jandarmi
Foto: Facebook

Estimăm că numărul celor carantinaţi la nivel naţional va depăşi 115.000 de persoane, ceea ce înseamnă un volum mare de muncă pentru structurile noastre”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, în videoconferință.

Angajați DSP, păziți de jandarmi

Prefectul din Suceava, Alexandru Moldovan, a dispus asigurarea prezenței permanente în zona triajului a unui echipaj de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, începând cu data de 23.12.2021, pentru a descuraja manifestarea unui comportament ostil față de salariații DSP, scrie Obiectiv de Suceava, potrivit Ziare.com.

Decizia prefecturii vine după ce au fost înregistrate mai multe incidente, în care inspectorii DSP au fost agresați și scuipați de pasagerii care intrau în țară fără vaccin anti-Covid sau test RT- PCR negative și aflau că trebuie să intre în carantină.

Respectăm opțiunea fiecărui cetățean de a nu se vaccina sau testa. Nu înseamnă că, personal, o și încurajez. În același timp, cetățenii aflați în această situație trebuie să fie conștienți că și-au asumat și consecințele care decurg din legislația actuală.

Dar nu pot fi de acord sub nici o formă cu manifestările care trec mult peste limita bunului simț, cu atât mai mult cu cât sunt îndreptate împotriva unor funcționari ai Statului Român aflați în exercițiul funcțiunii.

Asigur toți sucevenii care se întorc acasă în aceste zile că vom adopta toate măsurile posibile, în limitele cadrului legal existent, astfel încât formalitățile desfășurate în punctele de trecere a frontierei să se desfășoare cât mai rapid posibil”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan.