Ministrul de Interne din Portugalia a demisionat în urma unui accident mortal, în care a fost implicată mașina sa oficială

Eduardo Cabrita și-a depus mandatul de ministru de Interne vineri, după ce șoferul său a fost acuzat de ucidere din culpă, în urma unui accident care a avut loc în luna iunie. Un muncitor de pe autostradă a fost lovit mortal de mașina oficială a ministrului, în timp ce acesta se întorcea de la un eveniment, scrie publicația Politico și Libertatea.ro.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul de Interne din Portugalia a demisionat în urma unui accident mortal, în care a fost implicată mașina sa oficială

Reacția ministrului Cabrita cu privire la incident a fost, pentru mult timp, un motiv de rușine pentru prim-ministrul António Costa, al cărui partid se pregătește de alegeri anticipate pe 30 ianuarie.

„Am urmărit cu stupefacție capitalul politic care s-a obținut din această tragedie. Nu pot permite ca această acumulare inacceptabilă de capital politic să fie folosită împotriva guvernului, împotriva prim-ministrului sau împotriva Partidului Socialist, astfel că mi-am înaintat demisia”, a declarat Cabrita.

Demnitarul a provocat un val de furie, vineri, când a declarat că „a fost doar un pasager”, în momentul în care au apărut știrile cu privire la acuzațiile aduse șoferului Marco Pontes și expertiza potrivit căreia, mașina ministrului circula cu peste 160 de kilometri la oră în momentul accidentului.

Incidentul în urma căruia un lucrător de pe autostradă a murit, a avut loc în luna iunie a acestui an, când fostul ministru de interne se întorcea la Lisabona, după depunerea jurămintelor noilor membrii ai Gărzii Naționale Republicane. Nuno Santos a fost lovit de mașina oficială în zona lucrărilor de curățenie, de pe marginea autostrăzii A6.

Ministerul de Interne a transmis atunci că muncitorul treversa autostrada când a fost lovit.

În afară de accidentul mortal, în care a fost implicat în luna iunie, fostul ministru a mai fost criticat pentru o serie de incindente, printre care moartea unui imigrant ucrainean aflat în arest pe aeroportul din Lisabona, autorizarea celebrării campionatului național de fotbal care ar fi răspândit virusul COVID-19 și gestionarea unui focar de coronavirus printre fermierii migranți.

Sursa: Libertatea.ro