Ministrul de Externe al Ucrainei: „Cererea Moldovei şi a Georgiei de aderare la UE este ca o încercare de a face autostopul la un tren ucrainean de mare viteză către Bruxelles”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, afirmă că cererea de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei, trebui examinată separat de cele ale Moldovei sau Georgiei, transmite interfax.com.ua, citat de Unimedia.info și Adevărul.ro.

Mar 8, 2022 - 14:30
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul de Externe al Ucrainei: „Cererea Moldovei şi a Georgiei de aderare la UE este ca o încercare de a face autostopul la un tren ucrainean de mare viteză către Bruxelles”
Sursa foto: Dmitro Kuleba/ Twitter

Cererea Ucrainei de aderare accelerată la UE trebuie luată în considerare separat de cererile Georgiei şi Moldovei”, a declarat Dmitro Kuleba.

Cu tot respectul faţă de partenerii noştri georgiani şi moldoveni, cererea Moldovei şi Georgiei de aderare la UE arată acum ca o încercare de a face autostopul la un tren ucrainean de mare viteză către Bruxelles. Cererea Ucrainei de aderare accelerată la UE trebuie luată în considerare separat de cererile Georgiei şi Moldovei”, a mai adăugat şeful diplomaţiei ucrainene.

Preşedintele Maia Sandu a semnat joi, 3 martie, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Cererea, care este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE, a fost cosemnată de speakerul Parlamentului, Igor Grosu, şi premierul Natalia Gavriliţa.

Dacă unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt şi hotorât, folosind oportunităţile oferite de peisajul schimbător al lumii. Trebuie să acţionăm imediat atunci când ne-o cer circumstanţele şi vedem clar oportunitatea de a putea asigura generaţiilor următoare un trai mai bun”, a declarat Maia Sandu. Maia Sandu a menţionat că Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. 

Suntem pregătiţi să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv naţional fundamental. Cetăţenii au ales această opţiune, ei văd viitorul în UE. Ştim paşii pe care trebuie să-i urmăm şi suntem pregătiţi de lucru”, a adăugat Maia Sandu.

Sursa: Adevărul.ro