Ministrul Apărării: Ne-am apucat de treabă, să găsim soluții pentru rezolvarea problemelor legate de eliminarea inechităților din sistemul de pensii militare

Ministrul Apărării încearcă să modifice sistemul de pensii militare, pentru a rezolva „inechitățile”. Ministrul Vasile Dîncu a abordat acest subiect cu prilejul vizitei sale, sâmbătă, în garnizoana Bistrița, unde s-a întâlnit atât cu militari activi, cât și cu millitari în rezervă, notează România Liberă.

Feb 13, 2022 - 20:27
Feb 13, 2022 - 20:30
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Apărării: Ne-am apucat de treabă, să găsim soluții pentru rezolvarea problemelor legate de eliminarea inechităților din sistemul de pensii militare
Foto: Guvernul României

Ne-am apucat serios de treabă pentru a găsi soluții pragmatice pentru rezolvarea problemelor semnalate de dumneavoastră, în special a celor legate de eliminarea inechităților din sistemul de pensii militare. Suntem în permanent dialog cu echipele de conducere a structurilor centrale ale structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere și am toată încrederea că vom reuși să deblocăm procesul legislativ prin care să acordăm tratament egal și corect tuturor celor din rezerva armatei, indiferent de perioada în care și-au servit țara”, a declarat ministrul Vasile Dîncu.

Foștii angajați din Ministerul Apărării Naționale au reclamat în numeroase rânduri că au pensii diferite în funcție de momentul trecerii în rezervă.

În mod normal, doi pensionari care au avut același grad, aceeași funcție și aceeași vechime ar trebui să aibă pensii egale.

Pe de altă parte, în societatea românească există păreri divergente cu privire la pensiile militarilor, notează România Liberă. Astfel, există voci care susțin că pensionarii militari au pensii prea mari, pe care le socotesc ca fiind pensii speciale. Responsabili din MApN și MAI, inclusiv miniștri, au replicat deseori că pensiile militarilor sunt pensii de serviciu, nu pensii speciale.

Sursa: România Liberă