Ministrul Apărării, despre anunțul Rusiei, cu privire la prezența mercenarilor români în Ucraina: Un procedeu propagandistic, este o informație falsă

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a dezminţit anunţul făcut de Rusia conform căruia în Ucraina ar fi prezenţi şi mercenari români.

Apr 19, 2022 - 11:00
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Apărării, despre anunțul Rusiei, cu privire la prezența mercenarilor români în Ucraina: Un procedeu propagandistic, este o informație falsă
Foto: Captură Video Vasile Dîncu

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că alături de militarii ucraineni luptă şi mii de mercenari străini, printre care s-ar afla şi aproximativ 1.500 de români.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, a declarat la Digi24 că acuzaţiile ruşilor sunt false şi fac parte dintr-un procedeu propagandistic.

„Este o informaţie falsă. Nu putem verifica dacă sunt cetăţeni străini în Rusia sau Ucraina. Nu putem şti cine a ajuns acolo şi cu ce scop. Noi ştim fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă. Este o informaţie pentru opinia publică nespecializată”, a explicat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării mai spune că ruşii încearcă să arate că au date foarte exacte ceea ce reprezintă un procedeu propagandistic.

„Este un procedeu propagandistic care se numeşte percepţia adevărului prin prezumţia datelor foarte exacte. E o incercare de a arăta că este o coaliţie mondială împotriva Rusiei şi de aceea nu reuşesc ei în Ucraina”, a mai precizat Dîncu