UPDATE: Ministrul Apărării confirmă decesul militarilor din elicopterul plecat în misiune de căutare-salvare a avionului militar prăbușit la Constanța

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat miercuri, 2 martie, în jurul orei 20:21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20:44. Ministrul Apărării Vasile Dîncu a confirmat decesul celor militarilor.

Mar 2, 2022 - 22:40
Mar 3, 2022 - 07:37
Urmărește-ne peGoogle news
UPDATE: Ministrul Apărării confirmă decesul militarilor din elicopterul plecat în misiune de căutare-salvare a avionului militar prăbușit la Constanța
Sursa foto: MApN
UPDATE
Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, prăbuşit în seara de miercuri, în judeţul Constanţa, şi-a pierdut viaţa, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale.

UPDATE 23:50
În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial de reprezentanții MApN, la bord au urcat și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.
Știre inițială
MApN confirmă că membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Aceasta a fost, potrivit MApN, și ultima poziție cunoscută a elicopterului, înainte de a dispărea de pe radar.
Elicopterul IAR 330-Puma, decolat astăzi, în jurul orei 20:21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20:44.
Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.
Decesul militarilor a fost confirmat și de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, printr-o postare pe Facebook, care a fost ulterior ștearsă și repostată.
Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române.
Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.
Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace.
În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.”, a transmis ministrul Apărării, Vasile Dîncu.