Ministerul de Interne din Ucraina anunță că polițiștii de frontieră de pe Insula Șerpilor ar putea fi în viață

Ministerul de Interne din Ucraina a anunțat sâmbătă seară că polițiștii de frontieră ucraineni de pe Insula Șerpilor despre care s-a spus că au murit sunt în viață.

Feb 26, 2022 - 18:48
Feb 26, 2022 - 21:59
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul de Interne din Ucraina anunță că polițiștii de frontieră de pe Insula Șerpilor ar putea fi în viață
Foto: Ministerul Afacerilor Interne Ucraina

Credem cu tărie că toţi apărătorii ucraineni ai Insulei Şerpilor ar putea fi în viaţă”, este mesajul postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.

Sursa citată precizează că, potrivit informaţiilor din presa rusă, poliţiştii de frontieră de pe insulă ar fi fost trimişi la Sevastopol, după atacul din 24 februarie.

Conform informaţiilor disponibile la acea vreme, infrastructura a fost distrusă şi insula capturată. Înainte de aceasta, inamicul a încercat în mod repetat, în zadar, să intimideze apărătorii ucraineni cu cereri de predare şi a primit un singur răspuns corect - nimeni nu se va preda”, a mai transmis sursa citată.

Autorităţile încearcă să confirme informaţia că soldaţii ar fi în viaţă, acuzând că informaţia decesului ar face parte dintr-un atac informatic al Rusiei.

Sperăm din suflet ca băieţii să se întoarcă acasă cât mai curând, iar informaţiile despre deces, primite la momentul atacului, să nu fie cinfrmate”, au mai transmis grănicerii din Ucraina.

O înregistrate audio care surprinde ultimele momente de viața ale soldaților ucraineni de pe Insula Șerpilor a creat un val de emoție în spațiul public.
Când li s-a cerut să se predea, militarii Kievului au răspuns sfidător, înjurându-i pe atacatori și preferând să lupte până la moarte. Vineri, președintele Zelenski i-a omagiat ca eroi ai luptei pentru apărarea Ucrainei.