Militarii de pe Insula șerpilor, luați prizonieri de ruși la începutul războiului, au fost eliberați

Militarii ucraineni, care au fost capturați după ce le-au spus soldaţilor ruşi ''să se ducă dracului'' prin radio, în timp ce apărau Insula Şerpilor din Marea Neagră, au fost eliberați într-un schimb de prizonieri cu Moscova.

Mar 25, 2022 - 14:10
Mar 25, 2022 - 14:20
Urmărește-ne peGoogle news
Militarii de pe Insula șerpilor, luați prizonieri de ruși la începutul războiului, au fost eliberați

Joi, din ordinul președintelui Zelenski, a avut loc primul schimb de prizonieri de război. Zece militari ai noștri au fost eliberați în schimbul a 10 ocupanți capturați”, a postat pe Telegram Iryna Vereshchuk, viceprim-ministru - ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar de Ucraina.

Potrivit lui Vereshchuk, 11 marinari ruși salvați de pe o navă scufundată în apropiere de Odesa au fost, de asemenea, transferați joi în Rusia. În urma acestui schimb, 19 marinari ucraineni de pe nava de salvare Sapphire, capturați de ruși în timp ce încercau să ia militarii ucraineni de pe insula Zmiinyi (Insula Șarpelui), se întorc acasă, notează Ukrinform.

La sfârșitul lunii februarie Ucraina anunța că marinarii ucraineni au murit pe Insula Șerpilor. Un dialog pe care aceștia l-au purtat cu militarii ruși a fost făcut public:

Suntem o navă militară rusă. Repet: suntem o navă militară rusă. Vă sugerez să lăsați armele jos imediat pentru a evita o vărsare de sânge și decese nejustificate. Dacă nu, veți fi bombardați. Repet: suntem o navă miltară rusă și vă propun să lăsați armele jos. Dacă nu, veți fi atacați. Ați înțeles? Să vă ia .. (dracu)! Lua-v-ar ... (dracu!) cu nava voastră rusă.”