Militar din Suceava, trimis în judecată după ce a împușcat cățelul unui vecin

Un plutonier-adjutant principal de la Centrul Militar Judeţean Suceava a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, după ce i-a împușcat câinele vecinului.

Noi 3, 2021 - 12:51
Urmărește-ne peGoogle news
Militar din Suceava, trimis în judecată după ce a împușcat cățelul unui vecin

Militarul este, potrivit Ziarului de Iași, vânător autorizat, deţinător de armă, iar în ziua de 7 august 2021 şi-a pierdut cumpătul şi a tras într-un loc public. Incidentul s-a petrecut în localitatea Boroaia, unde locuieşte militarul.

Bărbatul ar fi folosit arma de vânătoare pentru a împuşca un câine de talie mică, al unui vecin.

Militarul ar fi tras de pe proprietatea sa, însă spre poarta vecinului. Câinele a fost împuşcat mortal, iar parte din alice au intrat în gardul vecinului. Deşi militarul a susţinut că totul s-a întâmplat pe proprietatea sa, cercetarea la faţa locului a indicat clar că focul s-a interferat din plin cu locul public, drumul, gardul vecinului etc.

Ne-a scris un om de bună-credinţă din Boroaia, cerându-ne cu disperare sprijinul. Omul avea doi căţei pe lângă casă. De talie mică, nişte pitici inofensivi şi nevinovaţi. Pe unul dintre ei îl crescuse de mic, acum avea vreo trei ani. Celălalt se propăşise pe lângă gospodăria sa şi l-a primit şi pe el în curte. Azi dimineaţă, vecinul, pe nume P.C., i-a împuşcat câinele care avea trei ani. Omul nostru se teme că ambii căţei au fost împuşcaţi, însă unul dintre ei este de negăsit. Bănuim că vecinul este vânător şi a făcut abuz de arma proprietate. Ne îndoim de faptul că ar fi fost o armă de autoapărare, însă aici e treaba autorităţilor”, au declarat în acea perioadă cei de la Asociaţia Casa lui Patrocle, potrivit Ziarului de Iași.

Potrivit publicației Monitorul de Suceava, ancheta a fost preluată de procurorii militari de la Iași, iar militarul a fost plasat sub control judiciar.

În luna octombrie, militarul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iași, pentru uz de armă fără drept și infracțiunea de ucidere a animalelor cu intenție

Sursa: Ziarul de Iași, Monitorul de Suceava