Mesajul președintelui Klaus Iohannis, după masacrul de lângă Kiev: „Trebuie să oprim această agresiune, iar cei vinovați trebuie să plătească!”

Preșesintele Klaus Iohannis a transmis, duminică seară, pe contul său de Twitter, un mesaj dur după ce în spațiul public au apărut imagini cu oameni decedați pe străzile din orașul ucrainean Bucea.

Urmărește-ne peGoogle news
Mesajul președintelui Klaus Iohannis, după masacrul de lângă Kiev: „Trebuie să oprim această agresiune, iar cei vinovați trebuie să plătească!”
Foto: Presidency.ro

Invazia Rusiei în Ucraina are consecințe teribile, de neînchipuit - imaginile din Bucea și alte orașe din Ucraina trebuie să fie reamintire pentru întreaga lume că trebuie să oprim această agresiune ilegală și că toți cei găsiți vinovați trebuie să plătească! Justiția internațională ar trebui să prevaleze!”, a scris președintele.

Sute de cadavre au fost găsite zăcând pe străzile din Bucea după ce forțele ruse s-au retras din zonă.

Iar cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună la Bucea, oraş din regiunea Kiev unde forţele ucrainene au preluat din nou controlul în această săptămână.

Mai mulți lideri ai lumii au transmis mesaje radicale în urma masacrului.

Președintele francez Emmanuel Macron a denunţat imaginile “insuportabile” venite de la Bucea şi a afirmat că “autorităţile ruse vor trebui să dea socoteală pentru aceste crime”.

“Imaginile care ne parvin de la Bucea, oraş eliberat în apropiere de Kiev, sunt insuportabile”, a scris şeful statului francez pe Twitter, denunţând uciderea “cu laşitate” a sute de civili pe stradă.

La rândul său, într-o declaraţie scurtă transmisă de serviciul său de presă, cancelarul german Olaf Scholz a cerut să se facă lumină în legătură cu “crimele comise de armata rusă” la Bucea.