Medic din Mediaș, dat dispărut de două săptămâni, găsit mort într-o pădure din Cluj

Medicul Ştefan Budai din Mediaş, dat dispărut la finalul lunii aprilie, a fost găsit mort vineri, 6 mai într-o pădure din localitatea Ciurila, judeţul Cluj. Corpul bărbatului se afla în uşoară stare de putrefacţie, iar lângă el o sticlă cu apă. Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze, printre care şi sinuciderea.

Urmărește-ne peGoogle news
Medic din Mediaș, dat dispărut de două săptămâni, găsit mort într-o pădure din Cluj
Foto: IPJ Cluj

Descoperirea macabră a fost făcută vineri dimineaţă, de o tânără de 26 de ani, care îşi plimba câinele în pădurea din Ciurila, judeţul Cluj. Femeia a văzut cadavrul bărbatului pe o potecă şi a sunat imediat la 112. 

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat corpul unui bărbat, cu identitate necunoscută, aflat în stare de putrefacție, fără urme de violenţă. Trupul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Bărbatul găsit mort în pădurea din Ciurila, judeţul Cluj a fost identificat câteva ore mai târziu, în persoana medicului Ştefan Budai din Mediaş, în vârstă de 57 de ani, care a fost dat dispărut pe data de 21 aprilie. Cu o zi în urmă, în jurul prânzului, potrivit familiei, el plecase voluntar din locuinţa pe care o avea în Cluj-Napoca. 

Înainte de dispariţie, Ştefan Budai şi-a lăsat toate documentele şi lucrurile personale pe bancheta maşinii fiului său. Lângă acestea se afla şi un bilet de adio în care scria că s-a săturat de viaţă.

Date fiind împrejurările în care a fost găsit mort bărbatul, anchetatorii au mai multe ipoteze. Fie a mers până la epuizare, fie a ingerat anumite substanţe pentru a-şi pune capăt zilelor.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc decesul, fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de ucidere din culpă.